Tuesday, November 15, 2016

10 Μικρόσωμες Ράτσες Σκύλων κατάλληλες για διαμέρισμα


  1. Maltsese Είναι ένας μικρόσωμος σκύλος που το σώμα του καλύπτεται από έναν μακρύ, μεταξένιο μανδύα λευκού τριχώματος. Είναι χαριτωμένο, γοητευτικό και ευγενικό σκυλί. Χαρακτηρίζεται από στοργικότητα και προθυμία. Το τρίχωμα του χρειάζεται καθημερινή περιοποίηση γι' αυτό πρέπει να αφιερώνετε λίγα λεπτά της μέρας για καλό βούρτσισμα. Ωστόσο, δεν αλλάζει τρίχωμα όπως τα περισσότερα σκυλιά και δεν θα αφήνει τρίχες στο σπίτι σας. 
  2. Yorkshire terrier Ο σκύλος αυτός είναι φιλικός, στοργικός και εύθυμος. Η εμφάνιση του είναι κομψή, έχει σθένος και χαρακτηρίζεται από αυτοπεποίθηση. 
  3. Papillon Είναι ένα μικρόσωμο σκυλί με φίνα εμφάνιση. Το τρίχωμα στην περιοχή των αυτιών δίνει το χαρακτηριστικό σχήμα πεταλούδας. Είναι φιλικό και κομψό. Χρειάζονται εβδομαδιαία περιποιήση του τριχώματος τους. 
  4. Cavalier King Charles Spaniel Είναι ένα ευγενικό, στοργικό και δραστήριο σκυλί. Ο συνδιασμός της αληθινής κομψότητας και της βασιλικής εμφάνισης του εντυπωσιάζουν. Είναι κατάλληλο για οικογένεια καθώς είναι πολύ φιλικό με παιδιά και άλλα σκυλιά. Το απαλό του τρίχωμα χρειάζεται φροντίδα κάθε βδομάδα. 
  5. Pomeranian Είναι ένα ζωηρό και περίεργο μικροσκοπικό σκυλί που παρουσιάζει νοημοσύνη στην έκφραση και περπάτημα σαν τα κινούμενα σχέδια. Χρειάζεται να αφιερώνετε καθημερινά λίγα λεπτά για χτένισμα του τριχώματος του. 
  6. Poodle Χαρακτηριστικά του η εξυπνάδα, η περιφάνεια και η ενεργητικότητα. Αν και κινείται με κομψότητα, αυτό που θα σας κερδίσει είναι ο χαρακτήρας του. Υπάρχει ειδικός καλλωπισμός που χρησιμοποιείται για αυτήν την φυλή αν και πολλοί ιδιοκτήτες το αποφεύγουν. 
  7. Chihuahua Αυτός ο μικρός τετράποδος συναγερμός με τις αυθάδεις εκφράσεις δεν θα επιτρέψει ανεπιθύμητες επισκέψεις στο σπίτι σας. Είναι μικρό, χαριτωμένο και γοητευτικό σκυλί με ιδιαίτερο ταμπεραμέντο. Τους αρέσει να τρέχουν και τα παίζουν μέσα στο σπίτι γι' αυτό θεωρούνται κατάλληλα για διαμέρισματα. 
  8. Lhasa Apso Ο σκύλος που θα γίνει ο στογρικός και πιστός φύλακας του σπιτιού και της οικογένειας σας. Τους αρέσει να ευχαριστούν τον ιδιοκτήτη τους αλλά είναι δυσπιστοι όσον αφορά τους ξένους. Είναι ανεξάρτητη και ευφυής φυλή, ενώ απαιτεί κοινωνικοποίηση από μικρή ηλικία με άλλους ανθρώπους και άλλους σκύλους. Έχει μακρύ τρίχωμα και χρειάζεται εμβομαδιαίο χτένισμα. 
  9. Bichon Frise Ο σκύλος με την "baby doll" εμφάνιση προσώπου που συχνά μπερδεύεται με τα poodles. Αγαπά την ανθρώπινη συντροφία και αποζητά την προσοχή σας. Είναι παιχνιδιάρικα, δραστήρια, υπάκουα και τα πάνε καλά με τα παιδιά. Χρειάζεται περιποίηση τριχώματος μια φορά τη βδομάδα. 
  10. Pekingese Είναι πιστός και στοργικός σύντροφος. Ωστόσο ο "lionlike" χαρακτήρας του εκφράζει ανεξαρτησία, ατομικότητα, θάρρος, αυτοεκτίμηση, αξιοπρέπεια και τόλμη. Χρειάζεται να αφιερώνετε λίγα λεπτά κάποιες φορές στη βδομάδα για την περιποιήση του τριχώματος του. 
Επιμέλεια άρθρου
Δήμητρα Σωφρονίου
Κτηνίατρος DVM

0 comments:

Post a Comment